Ons adres

Tuin de Lage Oorsprong

Van Borsselenweg 36

6862 BJ Oosterbeek

E: info@tuindelageoorsprong.nl

Image Alt

Plan je bezoek

Naar deze oase van rust, schoonheid en inspiratie

Openingstijden

Van half april tot eind september kun je zonder afspraak in de tuin terecht op woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 13.00 uur tot 17.00 uur.

Wil je graag met een groep komen of heb je speciale wensen? Laat het dan graag vooraf even weten. Vul daarvoor ons contactformulier in.

 

Bijzonderheden
• Woensdagmiddag:

is de hele tuin beschikbaar.

 

• Zaterdag:

Een aantal zaterdagen in het seizoen zijn de kas en het terras bij de vijver niet toegankelijk. In 2023 zijn dat: 06/05, 20/05, 17/06, 24/06, 01/07, 08/07, 05/08, 19/08 en 26/08.

 

• Zondag:

Iedere zondagmiddag, meestal vanaf 14.30 uur is er een programma in de tuin. Kaarten voor dit programma zijn online of bij de poort verkrijgbaar. Uiteraard kun je ook altijd alleen de tuin bezoeken.

Prijzen

Entree

€5,50 – Kinderen tot 12 jaar gratis

 

Exposities en optredens

Deze prijzen variëren, kijk daarvoor in de programma omschrijving

 

Route en bereikbaarheid

Parkeren

Op woensdag en zaterdag is er meestal voldoende parkeergelegenheid rondom de tuin. Er zijn twee parkeerplaatsen, ten zuiden en ten noorden van de tuin. Op zondag kan het voor aanvang van een programma druk zijn. Aangezien er slechts een beperkt aantal parkeerplaatsen in de buurt van de tuin zijn, vragen wij je de aanwijzingen van onze verkeersregelaars op te volgen. Uiteraard kun je altijd passagiers voor de poort laten uitstappen en de auto daarna wegzetten.

Zie het kaartje met onze P’s rondom de tuin.

Eten en drinken

In de oranjerie kun je altijd terecht voor iets lekkers. Geniet van een cappuccino op het zwevende terras bij de oranjerie of zoek een heerlijk plekje rondom de vijver. In de tuin zijn verschillende terrasje en bankjes waar je lekker kunt zitten. Wij serveren naast koffie, thee en fris ook wijn, bier en hapjes. Een high tea of lunch verzorgen we op bestelling vanaf 10 personen. Vul daarvoor ons contactformulier in.

Groepen en evenementen

Heb je iets te vieren of wil je met een groep gebruikmaken van onze bijzondere locatie? Een vergadering, verjaardag, familiedag, reünie of huwelijk, we maken er graag iets moois van. Laat ons weten wat je wensen zijn en vul het contactformulier in.

Toegankelijkheid

De tuin is voorzien van brede paden die goed toegankelijk zijn voor bezoekers met een rolstoel of rollator. Ook is er een invalidentoilet aanwezig.

Veel gestelde vragen

Jazeker, Gelrepashouders zijn van harte welkom in de tuin.

We verwelkomen je graag als Tuinvriend. Je kunt je aanmelden via ons aanmeldformulier op de website of bij een bezoek aan onze tuin.

Gezellig! Stuur een mailtje naar info@tuindelageoorsprong.nl en dan nemen we contact op. Als vrijwilliger is er altijd plaats bij de tuinploeg voor tuinonderhoud, als gastvrouw voor de ontvangst van onze tuinbezoekers of als rondleider voor het tuinverhaal voor groepen.

Afhankelijk van het weer kunnen bloemen vanaf juni  en  bessen vanaf eind juni worden geplukt.

Het is niet toegestaan om eigen consumpties mee te nemen.

Ja, het is mogelijk om de tuin op afspraak te bezoeken. Dat kan met een groep van minimaal 10 personen. We berekenen daarvoor geen extra kosten. Komt u met minder dan 10 bezoekers dan vragen wij een bijdrage van €55,- voor de entree.

Contact

Ons adres

Tuin de Lage Oorsprong

Van Borsselenweg 36

6862 BJ Oosterbeek

E: info@tuindelageoorsprong.nl