Ons adres

Tuin de Lage Oorsprong

Van Borsselenweg 36

6862 BJ Oosterbeek

E: info@tuindelageoorsprong.nl

Slide TUIN DE LAGE OORSPRONG Een oase van rust, schoonheid en inspiratie

Vlakbij Arnhem, in het mooie Oosterbeek, vind je Tuin de Lage Oorsprong. Een sfeervolle tuin met kunst- en muziek waar altijd iets te beleven en te ontdekken is. De tuin raakte zwaar beschadigd in WOII en verviel tot niemandsland totdat betrokken Oosterbekers de tuin weer lieten herrijzen. Nu is de tuin met haar historische elementen, sculpturen en gevarieerde begroeiing een schitterende plek om tot rust te komen en te genieten.

Beleef de tuin.

Tuin de Lage Oorsprong nodigt uit om te genieten op je eigen manier. Wandel van sfeer naar sfeer. Strijk neer bij de vijver met een goed boek. Luister naar ons inspirerende tuinprogramma of naar de bevlogen verhalen van onze vrijwilligers. Of proef en pluk naar hartenlust in onze biologische bloemen- en bessenpluktuin.

Ontdek de tuin.

Er is veel te doen en te ontdekken in Tuin de Lage Oorsprong. Naast de wisselende exposities is er elke zondag een gevarieerd programma met musici die het ontdekken waard zijn. Kinderen vermaken zich eindeloos met houten bootjes op het water of in het groene labyrint. En in de oranjerie kun je altijd terecht voor goede koffie en een (h)eerlijk stuk taart. Wees welkom en geniet!

De tuin

Dankzij groenontwerper Jacqueline van der Kloet en onze enthousiaste vrijwilligers en tuinbazen is het vanaf het vroege voorjaar tot in de late herfst genieten van alle geur en kleur in Tuin de Lage Oorsprong. Elk seizoen heeft haar eigen karakter en nodigt uit tot verkenning. Ontdek onze veelzijdige tuin.

Muziek

Tuin de Lage Oorsprong programmeert breed: klassiek, jazz, wereldmuziek en experimenteel. Het staat allemaal moeiteloos naast elkaar. Of je nu met je blote voeten in het gras geniet in het amfitheater of rond de vijver de kikkers en vogels muziek hoort kopiëren, het hoort allemaal bij die groene belevenis. De kas, met haar weelderige passiflora, is onze comfortabele uitvalbasis zodat regen of kou geen spelbrekers zijn.

Kunst

Kunstwerken verspreid door de tuin dragen bij aan een verrassend samenspel van vormen, planten en materialen. De kunst verandert de tuin en andersom. Ieder jaar plaatsen we nieuwe kunst. Je kunt kunstwerken tegenkomen van keramiek, brons, hout, kunststof of metaal. Op de sokkels langs de fruitmuur, in de tuinkamers, rond de vijver of op de grasvelden.

Bekijk de tuin.

Op 2 september 2020 was het NPO2 programma BinnensteBuiten te gast in onze tuin. Initiatiefnemers Egbert Reerink en Mariëlle Kempen gaven een enthousiaste rondleiding en daarmee een mooie inkijk in onze tuin en de geschiedenis van het ontstaan. Bekijk de uitzending hier.

Vier het in de Tuin.

Tuin de Lage Oorsprong is opgebloeid tot een geliefde plek waar mensen graag hun mooiste momenten vieren. Zo is de tuin een populaire trouwlocatie, je kunt er ontspannen vergaderen of op een bijzondere manier je verjaardag, familiedag of reünie vieren. Neem gerust contact met ons op over de mogelijkheden via ons contactformulier.

Of kijk op onze speciale website: Trouwen in de tuin