Activiteiten in 2021

U kunt kiezen uit twee aanvangsmomenten en dit reserveren via onze reserveringssite. De concerten starten om 14.00 uur en 15.30 uur. Prijzen staan per concert aangegeven en zijn inclusief entree en een drankje.
U kunt ook uitsluitend de tuin bezoeken zonder deelname aan een activiteit. Zie daarvoor entreeprijzen. Kinderen t/m 12 jaar kunnen gratis activiteiten bezoeken, tenzij anders vermeld.
 

Mei

 

 

 

 

 

 


Zondag 30 mei Mrs Rose: 100 jaar terug in de tijd? Dag kan met Salonorkest Mrs Rose. Acht getalenteerde muzikanten met zangeres Tineke Roseboom als muzikale blikvanger, nemen u mee naar de roerige jaren ’20 van de vorige eeuw.

Toegang tuinvrienden € 12,- en niet-vrienden € 17,50, inclusief tuinentree  en drankje.


 

Juni


Zondag 6 juni The Coincidences spelen de oerklanken van de Kelten, deze worden verbonden met hedendaagse Keltisch geörienteerde muziek. Met niet eerder gehoorde en geziene instrumenten. Met vreugde in het hart en het vuur inde schoenen!

Toegang tuinvrienden € 10,- en niet-vrienden € 15,00 inclusief tuinentree  en drankje.


Zondag 13 juni Linnaeus Trio speelt Herbarium: in een bonte verzameling van muziekstukken staan bloemen en planten centraal. Met accordeon, klarinet en zang wordt een muzikale ode aan de plant gebracht. In samenwerking met verteller over planten Marijn van Klingeren.

Toegang tuinvrienden € 16,- niet-vrienden € 19,50 inclusief tuinentree  en drankje.


Zondag 20 juni (Vaderdag) Groene serie Contrabasta

Dit is de basgroep van Het Gelders Orkest, vijf bassisten in hart en nieren, die vinden dat de contrabas het begin en het einde is van de muziek! Ze spelen kamermuziek van klassiek tot jazz en van barik tot rock!

Toegang tuinvrienden € 15,00 anders € 19,50 inclusief tuinentree  en drankje.


Zondag 27 juni Boanna Boyne een zeskoppige folkgroep waarin traditionele folk, hedendaagse folk en stukken uit andere Keltische streken een plaats hebben gevonden. Fraaie ballades worden afgewisseld met gezellige pub-songs, verstilde harp melodieën, en flitsende accordeondeunen. Bovendien zingen alle bandleden zodat soms zelfs meerstemmig gezongen wordt.

oegang tuinvrienden € 10,- ander € 15,- inclusief tuinentree  en drankje.


 

Juli


Zondag 4 juli Groene serie Icarus Duo speelt op alt-viool en contrabas gepassioneerde en geïnspireerde muziek van uiteenlopende stijlen en genres, van heel oud tot splinter-nieuw. 

Toegang tuinvrienden € 15,- niet-vrienden € 19,50 inclusief tuinentree  en drankje.


Zondag 11 juli Duo Dieter en Eric van der Westen

In duo bezetting brengen Dieter en Eric hun stille liefde voor Americana naar voren in een intieme setting. Van verstilde Rootsfolk liedjes tot groovende Americana. 

Toegang tuinvrienden € 10,- niet-vrienden € 15,- inclusief tuinentree  en drankje.


Zondag 18 juli Monica Coronado & Manito met Melodías del Corazón: Spaanstalige liederen en eigen composities, overgoten met een flamencosaus. In deze voorstelling staat het gevoel in de muziek centraal. Wat er op de planken komt is een en al vuur! 

Toegang tuinvrienden € 12,- en niet-vrienden € 17,50, inclusief tuinentree  en drankje.


Zondag 25 juli Groene serie Het Cascata Strijkduo speelt kamermuziek met een uitgebreid repertoire. Het duo voelt zich in de muziek nauw verbonden met de natuur en verkoos de kracht en continuïteit van de waterval als haar symbolische naam.

Toegang tuinvrienden € 15,- niet-vrienden € 19,50 inclusief tuinentree  en drankje.


 

Augustus


Zondag 1 augustus Magnolia, en als je Magnolia zegt, dan zeg je folk en ameriana. Hun muziek laat zich omschrijven als ingetoge en expressief tegelijk, gearrangeerd met veelkleurige harmonieën. 

Toegang tuinvrienden € 12,- niet-vrienden € 17,50 inclusief tuinentree en drankje.


Zondag 8 augustus Servus, de jaarlijkse traditie met de prachtige zigeunerklanken in de tuin. Servus hoort bij de tuin en de tuin hoort bij Servus!

Toegang tuinvrienden € 10,- niet-vrienden € 15,00 inclusief tuinentree en drankje.


Zondag 15 augustus SOIT! brengt een programma met muziek van Gildas Delaporte op teksten van grote Franse dichters als Victor Hugo en Charles Baudelaire .

Een concert vol poëzie in Franse sferen! 

Toegang tuinvrienden € 12,- en niet-vrienden € 17,50 inclusief tuinentree en drankje.


Zondag 22 augustus Limelight Ladies maken een reis langs vele Americana muziekstromingen, altijd een lust voor het oor en het hart. Met gitaar, percussie en zang.  

Toegang tuinvrienden € 10,- en niet-vrienden € 15,- inclusief tuinentree en drankje.


Zondag 28 augustus Groene serie Ensemble Rei Van duet tot nonet en van Barok tot Rock! Dit ensemble wil zoveel mogelijk nationaliteiten bij elkaar te brengen, met muziek als een universele taal tussen de verschillende culturen. 

Toegang tuinvrienden € 15,- en niet-vrienden € 19,50 inclusief tuinentree  en drankje.


 

September

Zondag 5 september Theater STEL - speciaal voor deze zomer geschreven. De zomer dat we gevaccineerd en wel weer naar buiten gaan. Volgens sommigen zelfs een ‘summer of love’. Maar ja: kunnen we het nog? Want die relatie tussen man en vrouw heeft wel wat klappen gehad de laatste tijd. Tijn Docter en Carlijn van Ramshorst doen een poging om dat probleem aan te pakken en elkaar te vinden. En daar valt flink om te lachen. Na STEL ga je opgewekt een nieuwe tijd tegemoet. En kan dit ook voor Oosterbeek en omgeving maar zo eens hete nazomer worden. Als de regels het weer toelaten… 
Tekst en Regie: Roos Schlikker en Erris van Ginkel
Let op andere speeltijden: 12.30u en 14.00u
Openstelling tuin vanaf 12.00u, kassa en bar bij de oranjerie zijn dan ook open.
Toegang tuinvrienden €17,50 incl drankje en niet-vrienden €22,50 incl tuinentree en drankje.

Zondag 12 september Hanneke Laura (gitaar) speelt Ierse folk traditionals en romantische eigen ballads. Geraakt door de akoestische folk muziek gaf ze haar baan als advocaat op en vertrok naar Ierland om zich daar onder te dompelen in de Ierse traditionele muziek en de wilde natuur. Febby Tasiran zal haar bij dit optreden begeleiden op gitaar voor een echte 'country feel'. Toegang tuinvrienden € 10,- en niet-vrienden € 15,-.

Zondag 19 september Keltisch Mini Festival

Vreemde geluiden komen uit het bos, ontdek The FIELD een klank- en muziekspektakel, ontmoet de Mummers. Maak daarna een zwerftocht door de tuin: onder andere met het verhaal van de godin/heks Cailleach, begeleid door harp en klarinet. Luister bij de vijver naar Ierse smartlappen. Na de pauze spelen The Coincidences & Friends nog een set van hun beste nummers.

Let op andere begintijden: 13.30u en 15.30u

Toegang tuinvrienden € 12,- en niet-vrienden € 17,50 inclusief tuinentree en drankje.


Zondag 26 september Mrs Rose, het achtkoppige Salonorkest neemt je 100 jaar mee terug in de tijd naar de roaring twenties. Deze getalenteerde muzikanten met zangeres Tineke Roseboom als muzikale blikvanger, nemen u mee naar die roerige jaren.

Toegang tuinvrienden € 12,- en niet-vrienden € 17,50 inclusief tuinentree en drankje.


 

Oktober

 

Zondag 24 oktober Sprookjesfestival van 13.00 u tot 17.00 u

Kids onder begeleiding € 5,-, volwassene €5,50, tuinvrienden en onder 1 jr gratis.

 

Hans de Verhalenman en Kelly van Kempen zijn te zien met een voorstelling en een workshop, maar ook doorlopende activteiten zoals een boekenkraam van boekhandel Meijer & Siegers & signeren & voorlezen door Yvonne Jagtenberg. Er is een sprookjesspeurtocht door de hele tuin met lekkere verrassing aan de balie bij de oranjerie. 
 
Workshop & voorstellingen
13.10u-13.50u workshop hekserij 
14.00u-14.30u voorstelling Teun & Toon willen nooit meer slapen
14.40-15.20 workshop hekserij
15.30u-16.00u voorstelling Teun & Toon willen nooit meer slapen

 

Familievoorstelling: Teun en Toon zijn twee broertjes. Ze hebben een hekel aan slapen. Ze vinden het veel leuker om elkaar sprookjes te vertellen en die sprookjes uit te spelen. Wel zachtjes want anders worden pappa en mamma wakker. 

Een fantasievolle- en dwaze voorstelling voor het hele gezin. Neem opa en oma ook mee. 

Het zijn misschien wel 1001 verhalen, Verhalen en sprookjes in de schemering want we moeten zuinig zijn met energie en Toon heeft heel veel energie. 

Toon: ‘Als we maar niet in slaap vallen.’

Teun: ‘Ja dat gebeurt niet want we gaan nooit meer slapen’

Hans, de Verhalenman, Platenkamp & Theo Cents

Leeftijd 3+, aanvang 14.00 en 15.30 uur (duur 30 min)

 

Workhop Hekserij

Leer alles over hekserij tijdens deze geheimzinnige workshop! Wist je dat de eeuwenoude waarzegkunst 'handlezen' nog steeds bestaat? Dat je in je handen van alles over je eigen talenten kunt 'lezen'? En wist je dat je via engelenkaarten bijzondere boodschappen kunt ontvangen? Na dit geheimzinnige uurtje weet jij alles over kinderboekenserie De Sterrensteen en ben jij een heks in de dop! 

Kelly van Kempen is een kinderboekenschrijfster uit Oosterbeek. Ze schreef de magische detectiveserie De Sterrensteen en publiceerde verschillende korte verhalen voor kinderen. Deze winter tourt ze door Nederland met haar doldwaze workshops Hekserij. 

Toegang: gratis bij vertoon van je exemplaar van De Sterrensteen. Heb je die nog niet? Geen probleem, je kunt het boek op de locatie zelf aanschaffen! 

Leeftijd 9+, aanvang 13.10 en 14.40 (duur 40 min)