Een deel van ons 2023 programma staat inmiddels on line. We zijn druk bezig met de verdere invulling. Tickets kunt u bestellen via onze bekende reserveringssite. 

 

Activiteiten in 2023

Voor de Groene Serie, uitzonderlijke concerten, betalen tuinvrienden € 15,00, niet vrienden € 19,50 incl. tuinentree, kids tm 12 jaar gratis. Voor de overige concerten betalen tuinvrienden € 12,50 en niet vrienden € 17,50. Bij de ticketprijs is de entree en een drankje naar keuze inbegrepen. 

 

April

Zondag 9 april 14.30 uur Opening tuinseizoen met Melocorde

Drie strijkinstrumenten uit verschillende landen en uit verschillende tijden die de zintuigen prikkelen, vormen de basis van Melocorde. Met een melodie als vertrekpunt, reizen we met de groep van oost naar west, en meanderen we langs onder meer Turkijke, Zweden, Marokko, Galicië, Hogarije en Italië 


Zondag 16 april


Zondag 23 april 14.30 uur Estér y Alain
Alain en Estér spelen een repetoire dat zich uitstrekt over de halve wereld. Van uitbundige flamenco, Portugese fado, geestige Mexicaanse liedjes, Argentijnse Zamba, zwoele Son Cubano tot Brazilliaanse Bossa Nova. 


Mei

Zondag 7 mei 14.30 uur Limelight Ladies
Drie getalenteerde dames met fantastische stemmen die vanaf jonge leeftijd gegrepen zijn door muziek, vinden elkaar in hun liefde voor meerstemmige zang. Limelight Ladies brengt nummers van o.a. Crosby, Stilles, Nash and Young, Bonnie Rait, Venice, The Eagles, Carole King en James Taylor in verrassende arrangementen met veel aandacht voor voice harmonieën. 


Zondag 14 mei 14.30 uur Dieter en Eric van Westen
In duo bezetting brengen de broers Dieter en ERic van Westen hun stille liefde voor Americana naar voren in een kleine intieme setting. Van verstilde Rootsfolk liedjes tot groovende Americana


Zondag 21 mei Groene serie


Zaterdag 28 mei 14.30 uur Gradalicio Us
Gradalicious Us & The Swing Jazz and Joy Band: een professioneel collectief van gedreven musici. 'Pop with a Touch of Jazz' is de groep op het lijf geschreven. Songs van nu in een swingend, poppy, jazzy jasje!


Juni

Zondag 4 juni 14.30 uur Jazz met Judith Nijland
Jazz-zangeres Judith Nijland zingt jazz -heel verrassend- in het Latijn. Zo brengt zij Jazz-standards, nieuwe liedjes en een 2000 jaar oud gedicht van Catullus met verve in deze oude taal. 

 

Zondag 11 juni Groene serie


Zondag 18 juni 14.30 uur Toca Tango
Toca Tango neemt u mee naar de barrios van Buenos Aires waar in de kroegen de hoogte- en dieptepunten van het leven gespeeld en bezongen worden. Toca Tango speelt en zingt melancholieke walsen, vrolijke milonga's en beroemde tango's van Piazzola en andere maestro's uit de Argentijnse tangocultuur. 


Zondag 25 juni 14.30 uur Mrs. Rose 
Mrs. Rose in een professioneel ensemble dat muziek speelt uit de jaren '20. Het zestallig gezelschap heeft een gevarieerde samenstelling: van jong tot oud en met muzikale achtergronden van klassiek tot jazz. Het is een ideale mix gebleken om de bijzondere en theatrale muziek van de jaren '20 te vertolken. 


Juli

Zondag 2 juli Groene Serie

 

Zondag 9 juli Las Musicas
De muzikanten van Las mUsicas hebben één ding gemeen: ze delen alle vier hun passie voor Spaanstalige muziek, fado en chanson. Het ensemble vertolkt verschillende cross-overs tussen klassieke, Spaanse en Latijns-Amerikaanse volksmuziek, tango, fado en chanson met een vleugje jazz


Zaterdag 15 juli 

 

Zondag 16 juli 

 

Zondag 23 juli 14.30 u Servus: Dit zigeunerorkest speelt prachtige muziek uit Hongarije en Roemenië, aangevuld met eigen composities en Russische, Jiddische en Joegoslavische nummers. Een jaarlijkse traditie in Tuin de Lage Oorsprong en altijd weer een muzikaal feest!


Zondag 30 juli 14.30 u Cacha Mundinho
Casa Mundinho - Een muzikale voyage door de wereld van de Lusofonie: de Portugeestalige landen. De groep bestaat uit: vocaliste/gitariste Joana Almeida, Sjahin During op percussie, Maripepa Contreras op hobo en Pedro Ferreira op contrabas. 


Augustus

 

Zondag 6 augustus

 

Zondag 13 augustus

 

Zondag 20 augustus Groene serie


Zondag 27 augustus 14.30 u BARTH
Onthaasten en verstillen met BARTH. Diep gefascineerd door het leven, mensen, natuur en eenzaamheid, creëert BARTH ruimte voor zichzelf, maar ook voor de luisteraar. Met zijn liedjes geeft hij je bijna een leeg papier, schetst een paar regels en laat je er vervolgens je eigen verhaal op schrijven. Ruimte voor gedachten en gevoelens om te komen en te gaan, om op je gemak te zijn in een wereld die altijd haast heeft. 


September

Zondag 3 september 13.00 - 17.00 u Vriendenbedankdag 


Zondag 10 september 14.30 u The Coincidences
Ook dit jaar weer een Iers feestje in de tuin! Van melancholieke Ierse ballads tot pub-meezingers! Ieder jaar weet de groep weer te verrassen met een nieuw repertoire en een uitbreiding van het instrumentarium. 


Zondag 15 september 


 

Zondag 15 oktober Sprookjesfestival