Er wordt gewerkt aan het programma van 2018, maar om de herinnering nog levend te houden laten we het programma van 2017 zolang nog staan...

 

Programma 2017

Met enthousiasme presenteert Tuin de Lage Oorsprong de bijzondere activiteiten voor 2017.

De entree bedraagt € 4,50 en is voor tuinvrienden gratis. Prijs voor de deelname aan een activiteit is € 3,00 extra, tenzij anders vermeld. Uitsluitend de tuin bezoeken is dan uiteraard ook mogelijk, dan geldt de gewone entreeprijs van € 4,50 en tuinvrienden gratis.

 

April

16 april 15.00 u Opening tuinseizoen met Kunstexpo I en een muzikale noot.

Met Kunst van Marian Spekreijse en Ruby Kimmel, jazzgitarist Bill Arensma en zangeres Vanda dos Santos brengen een ode aan de Bossanova en de Samba. 

€4,50 incl.tuinbezoek, vrienden gratis.


17 april  Extra openstelling op 2e Paasdag


23 april 15.00 u Patricia Vorstenbos: Over de ziekte van Lyme

Mooi (tuin)weer maakt ook teken actiever die de ziekte van Lyme kunnen overbrengen. Schrijfster Patricia Vorstenbos informeert, enthousiasmeert en geeft hoop in haar boek ‘Mijn leven stond stil’.


30 april 15.00 u Maarten Pietersma: deze Arnhemse flamencogitarist brengt een verassend programma met een rondeña, bulería en alegría maar ook eigen bewerkte klassieke stukken van Sibelius, Saint-Saëns en Moussorgsky.


 

Mei

7 mei 15.00 u Rob & Ilse: Zang en gitaar zo puur als de natuur

Het transparante gitaargeluid van Rob en de heldere en sfeervolle stem van Ilse geven een harmonieuze klank aan muziek van de jaren '60 tot hedendaags, van country tot pop en van jazz tot R&B.


14 mei 15.00 u Les Trois Muses: Duitse klassiekers en Engelse folksongs

Het trio laat Frankrijk dit keer links liggen en begeeft zich naar Engeland en Duitsland met werken van het klassieke Duitse zangrepertoire tot charmante folksongs van Engelse bodem.


20 mei Buitenbios in samenwerking met Filmhuis Oosterbeek: The Wave

Onder de sterrenhemel kun je genieten van de Noorse actiefilm The Wave waarin een geoloog na een natuurramp alles op alles moet zetten om zo veel mogelijk mensen te redden. Dus trek vast een oude slaapzak of deken uit de kast en bestel nu je kaarten! 

Check bij slecht weer of de voorstelling doorgaat. Toegang € 9,50, tuin open vanaf 21.00 uur en start film om 22.00 uur.


21 mei 13.00u-17.00 u  ‘De Zoete Tuinverleiding’

Een tuinmiddag met tongstrelende zoetigheden & diverse soorten thee. €7,50 p.p. Wilt u zeker zijn dat het zoets niet aan uw neus voorbij gaat? Of komt u met een groep? Reserveer dan op info@tuindelageoorsprong.nl


25 mei Hemelvaartsdag 13.00 u-17.00 u ‘De Zoete Tuinverleiding’

Extra openstelling voor een tuinmiddag met tongstrelende zoetigheden & diverse soorten thee, zie tekst hierboven.


28 mei 15.00 u The Coincidenses: Iers Keltische muziek met passie in het hart en vuur in de schoenen

Door de brede belangstelling voor Ierse muziek treedt deze band op in het hele land,  maar nu terug naar de Lage Oorsprong! Ierse muziek in de open lucht in zijn meest pure vorm. Met zang, viool, draailier, snaarinstrumenten, trekzak, whistles, pipes en bodhran wordt de Ierse beleving met deze grote band compleet.


 

Juni

4 juni 15.00 u Harry Burg Gulickx  en Jan Graumans: Op de vleugels van de nachtwind

Het derde concert in de reeks, met een boeiende aaneenschakeling van de mooiste liedjes van internationale componisten, afgewisseld met gedichten van gerenommeerde Nederlandse auteurs.


5 juni Extra openstelling op 2e Pinksterdag


11 juni 13.30u-16.30 u  Servus: Het jaarlijkse feestje!

Een bekende op de tuin, dit zigeunerorkest dat prachtige muziek uit Hongarije en Roemenië brengt, aangevuld met eigen composities en enkele Russische, Jiddische en Joegoslavische nummers.


18 juni 15.00 u NOVA: Filmmuziek van het Arnhems Symphonie Orkest
NOVA brengt  filmmuziek. Klassieke muziek uit speelfilms (Mozart, Saint-Saëns) én moderne filmmuziek: Harry Potter, Schindler’s list en Dances with wolves. Het orkest staat o.l.v. dirigent Ghislain Bellefroid met vioolsolo’s van jong talent Tanja Kim.


25 juni 15.00 u Trio Con Tres: Cubaanse muziek

Dit trio brengt de Cubaanse Bolero, Guajiro (plattelandsliederen) en ritmische Son maar speelt ook opzwepende Latijns-Amerikaanse ritmes. Spaanse liedzang en sprankelende pregones worden afgewisseld met 2-en 3 stemmige “coro” zang met de dubbelsnarige tres, contrabas en (klein)percussie. 


 

Juli

 

2 juli 15.00 u Nederlands Jeugd Strijkorkest: Lustrumconcert

Dit strijkorkest is hét orkest voor talentvolle strijkers tussen de 12 en 21 jaar met als doel deze jonge professionals in de dop op te leiden en concerten te geven op topniveau. De enorme energie, het aanstekelijk enthousiasme en hoge muzikale en technische niveau van dit jonge orkest overtuigen iedereen.


9 juli 15.00 u Opening Kunstexpo II met een muzikale noot

Kunst van Milian van Stokkum (beeldend), Sharon Burggraaf (installatie in de vijver), Mirjam van Oostveen (keramiek) en Sigrid van Amerongen (beelden en gedichten). Muzikale omlijsting van gitarist Henk Keizer. 

€4,50 incl.tuinbezoek, vrienden gratis. Zie ook de kunstpagina.


16 juli 15.00 u Lily Kiara: Folky, verhalende liedjes 

Sobere poëtische songs van haar nieuwe album ‘Fishing In The Field’, waarmee zij door recensenten in één adem genoemd wordt met grote voorbeelden Joni Mitchell, Rickie Lee Jones en Suzanne Vega. Ze neemt haar publiek geruisloos mee in melancholische ondertonen en poëtische verstilling.


23 juli 15.00 u Dick van der Steen: Kijken in de spiegel. Van Narcissus tot het dikke ik.

Ken u zelve. Kijk eens in de spiegel. En lees een boek. Want de spiegel is een belangrijk thema in tal van verhalen. Van de oude Griekse mythe van Narcissus, die onophoudelijk naar zichzelf kijkt in het wateroppervlak, tot ‘De cultuur van het narcisme’ van Christopher Lasch. Van de donkere spiegel uit de brief van Paulus aan de Corinthiërs tot de bijbehorende film van Ingmar Bergman. Dick van der Steen zet alle verhalen op een rij!


30 juli 15.00 u James Oesi: Bach op de contrabas!

De Zuid-Afrikaanse contrabassist James Oesi  treedt op verzoek van velen weer op en laat horen hoe prachtig Bach op contrabas kan zijn. Sinds 2009 is Oesi een bekend gezicht in de klassieke en moderne muziekwereld. Hij speelt regelmatig op NPO Radio 4, NPO Radio 1 en was als solist te gast bij Podium Witteman en Vrije Geluiden. Deze getalenteerde musicus richt zich op de bas als soloinstrument, en hoe!


 

Augustus

6 augustus 15.00 u Trio di Maccio: World jazz ‘chansons’ in het Engels, Frans en Spaans

Drie muzikanten met verschillende achtergrond spelen met elkaar eigen werk rondom geëngageerde of dichterlijke teksten. Zang, gitaar en slagwerk met invloeden van over de wereld.


13 augustus15.00 u  Sax-Piano: Een concert waar piano en saxofoon elkaar vinden

Miriam Dirr (saxofoon) en Carol Ruiz Gandia (Piano) vormen sinds 2009 het duo ‘Sax-Piano’. Hun ‘drive’ is muziek van alle tijden voor saxofoon en piano in concerten uit te voeren. Hun repertoire is divers: van  persoonlijke arrangementen en klassieke muziekstukken tot tangomuziek van componisten als Astor Piazzolla.


20 augustus 15.00 u Classic Jazztet : Brug tussen klassieke meesterwerken en swingende jazzmuziek

Dit charmante kwartet van enthousiaste en professionele musici, die elkaar gevonden hebben op het snijvlak van de klassieke en lichte muziek, nemen de luisteraar mee op een reis langs bekende filmthema’s, operaklassiekers, dansnummers uit de jaren ‘30/’40/’50 en intieme kamermuziek.


26 augustus 21.00 u Buitenbios in samenwerking met Filmhuis Oosterbeek

Het kan weer: met een dekentje onder de sterrenhemel genieten van de film. I.s.m. Filmhuis Oosterbeek wordt 'The Lady in the Van' vertoond. Over een excentrieke vrouw die ‘tijdelijk’ haar busje parkeert op de oprit van schrijver Alan Bennett in Londen en er vijftien jaar lang blijft wonen. 
Neem een warme slaapzak of deken mee voor als het fris is. Reserveren kan via filmhuisoosterbeek.nl. Komt u op de fiets als het kan?
 Check bij slecht weer of de voorstelling doorgaat. Toegang € 9,50, tuin open vanaf 20.00 uur en start film om 21.00 uur.


27 augustus 13.00 u-17.00 u “De Zoete Tuinverleiding”

Een tuinmiddag met tongstrelende zoetigheden & diverse soorten thee. €7,50 p.p. Wilt u zeker zijn dat het zoets niet aan uw neus voor bij gaat? Of komt u met een groep? Reserveer dan op info&tuindelageoorsprong.nl


 

​September

 

3 september Vriendenbedankdag en 13.00 u -17.00 u “De Zoete Tuinverleiding”  

Na het succes van vorig jaar herintroduceren we met veel plezier deze bedankdag voor uw vriendschap. U kunt op deze speciale dag per persoon gratis een introducé meenemen!


10 september 15.00 u The Lasses: Doorleefde liedjes met hartverwarmende samenzang
Sophie Janna en Margot Merah nemen de luisteraar tijdens een optreden mee op reis. Van de Schotse hooglanden naar Engelse heuvels en van Ierse liefdes naar Amerikaanse murder ballads. De onderwerpen: liefde, heimwee en verdriet. Klinkt misschien als zware kost, maar Sophie en Margot vertellen er op het podium zo aanstekelijk over dat het je er toch vrolijk van wordt.


17 september 15.00 u Barleycord: een mix van songs en swingende ritmes uit Brazilië, Kaapverdië , Schotland en Ierland.

Een concert van Barleycord staat garant voor een muzikale reis over de wereld met vaste herkenningspunten en nieuwe ontdekkingen. Van een traditionele folkband ontwikkelde Barleycord zich tot een wereldband met een eigen sound. Vaak zelf geschreven of eigen bewerkingen van bestaande songs vertellen verhalen over liefde, heimwee, pijn en verlangen, soms met verwijzingen naar historische gebeurtenissen. Door de grote bezetting en de grote variatie aan instrumenten is een optreden van Barleycord een wereldervaring!


24 september 14.00 u Korendag met o.a. Volver, Dames & Heren en het Liefdesliederenkoor. Extra: Marc Buijs

Met aanstekelijk enthousiasme zingt Volver Spaanstalige liederen uit alle landen van het Zuid-Amerikaanse continent. De arrangementen van dirigent Gerard Schoren halen optimaal het  zangtalent uit de groep naar boven.

Dames & Heren zingt in een kleine bezetting a capella pop, jazz-cabaret en klassiek, in bijzondere arrangementen van de meezingende dirigent.

Het Liefdesliederenkoor is een amateurkoor met ambitie. Met een repertoir van klassiek, via middeleeuws naar modern.

Marc Buijs zingt zijn eigen geschreven liedjes en begeleidt zichzelf daarbij op piano.


 

Oktober

15 oktober Speciale openstelling voor het Sprookjesfestival van 13.00 u tot 17.00 u

Doe mee met de Sprookjesspeurtocht door de tuin, met aan het einde een lekkere verassing bij het appelmeisje. Om 15.00 u start de Vertelvoorstelling: wie doet er mee met het feest? Een Interactieve voorstelling voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar.
Prijs deelname voorstelling en speurtocht € 5,- per kind. Volwassene € 4,50 tuinentree.