Kunst in de tuin

In 2016 zou de  Oosterbeekse kunstenaar Marius van Beek 95 zijn geworden. Om licht op Marius en zijn prachtige beelden te laten schijnen, stelde Tuin de Lage Oorsprong het hele tuinseizoen replica's van grote beelden van deze bekende kunstenaar tentoon, o.a. de beeldengroep Moeder en Kind, die sinds 1969 in Arnhem-zuid staat. Door het hele land zijn beelden van Marius te vinden. De kroon op het uiteenlopende opdracht- en vrije werk van Van Beek is de op 17 september 2002 onthulde Vredesengel in park Bato’s wijk te Oosterbeek. De engel als figuur of symbool vormt steeds een inspiratie, vele Oosterbeekers genieten dagelijks van deze bekende Vredesengel.

De beelden werden aangevuld met schalen van Marius' leerling en assistent, beeldhouwer Maarten Koreman, waar hij over zegt: 'Een schaal wil niets anders dan ontvangen, vasthouden en loslaten'.  
Bij de vijver kunt u kijken naar - of zitten op - de bankjes van metaalkunstenaar Arthur Dreissen, die zich laat inspireren door de vormenrijkdom in de natuur.